Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Sunday, July 27, 2014

Kisah Balik Raya

Bismillahirrahmanirrahim...

26 Julai 2014 - Alhamdulillah selamat sampai ke kampung halaman selepas menempuh perjalanan yang agak panjang daripada biasa. Memulakan perjalanan pada waktu tengahari, singgah solat jamak taqdim Zohor&Asar di Masjid Al-Khairiyah, Gombak berikutan trafik yang sangat sesak menuju ke Tol Gombak. Kembali meneruskan perjalanan dan mengambil masa hingga 4 jam untuk melepasi Tol Bentong. Biasanya hanya mengambil masa 45 minit - 1 jam sahaja pada waktu bukan perayaan. Perjalanan melalui LPT lancar tetapi kami exit di persimpangan Kuantan kerana maklumat trafik melaporkan kesesakan di Tol Jabor. 


Hikmahnya kami sempat singgah di Masjid Al-Makmur, Kuantan untuk berbuka puasa dan menikmati hidangan yang disediakan oleh pihak Masjid. Perjalanan diteruskan usai solat jamak taqdim Maghrib&Isyak. 


Terperangkap dalam kesesakan lagi di Lebuhraya Jabor-Kemaman apabila berlaku tanah runtuh di LPT2 menyebabkan semua kenderaan diarah berpatah balik ke laluan pantai. 2 jam terperangkap akhirnya laluan dilencongkan oleh polis melalui jalan lori balak yang masih aktif. Keluar di persimpangan Kampung Sungai Ular dan meneruskan perjalanan dengan lancar sehingga tiba di destinasi. Tempoh keseluruhan perjalanan adalah 12 jam. Kecapekan yang amat tapi syukur kerana selamat tiba tanpa sebarang musibah dan paling utama, dapat tunaikan kewajipan padaNya dengan baik dan selesa. Masa untuk beradu. #ramadhan #bakariansfamily #luahanrasa #syawal1435H #balikkampung

No comments: