Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Tuesday, December 24, 2013

HKB - Episod 4

Bismillahirrahmanirrahim...

14 Disember 2013 - Usai berehat seketika, kami ke pekan untuk mencari bahan2 mentah sebagai persediaan makan malam. Untuk BBQ pula, PakSoo telah awal2 membelinya di Kota Kinabalu sehari sebelum bertolak ke Pulau Pangkor. Hanya tinggal untuk digaul rempah dan diperap sahaja.

Subhanallah!
Berdasarkan pemerhatian saya, tidak sukar mendapatkan makanan di pulau ini kerana memang banyak gerai2 dan kedai2 makan yang tersusun di sepanjang pantai namun saya tidak pasti sejauh mana tahap kebersihannya dan juga harganya. Mungkin kerana sebab itu juga kami hanya ke restoran yang sama sepanjang berada di pulau ini. 


Tambahan pula, kemudahan di penginapan ini memang lengkap termasuk tempat untuk berBBQ. Untuk makanan utama pula, kami sepakat menempahnya di restoran sahaja supaya tidak perlu bersusah payah untuk memasaknya. Tambahan pula masing2 sudah keletihan selepas seharian mandi manda di laut.  Kanak2 zaman sekarang, tak lekang dengan gajet


Suasana penginapan pada waktu malam
Usai makan malam, masing2 kembali merehatkan diri malah saya sendiri terlelap awal, mungkin kerana keletihan yang masih bersisa. 

No comments: