Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Wednesday, July 24, 2013

Tamat Pengajian

Bismillahirrahmanirrahim...

Semalam saya menguruskan penyerahan tesis kepada UTM dan penaja sebagai bukti tesis telah disempurnakan dengan jayanya. Satu perasaan lega yang tidak dapat digambarkan hadir dalam diri saat diminta melengkapkan borang permohonan penganugerahan atau ringkasnya, borang graduasi. Terasa segala penat lelah yang dicurahkan selama ini berbaloi. Waktu2 yang dihabiskan berjam2 dan berminggu2 di bilik kecil di dalam perpustakaan dan kadang2 di teratak sendiri, terasa terbayar dengan pengesahan tamat pengajian tersebut. Kini keterujaan adalah untuk menanti hari konvokesyen yang dijangka sekitar awal bulan Oktober kelak.


Saya abadikan nama arwah di dalam tesis kerana ia sebahagian daripada peristiwa yang perlu dilalui saat melalui jalan untuk menyempurnakan pengajian ini. Pemergian arwah benar2 memberi satu perasaan yang tidak pernah saya rasakan sebelum ini dan ia menjadi pengajaran yang cukup besar dalam hidup ini bahawa kematian adalah satu kepastian.


Benar, jalan menuju kejayaan bukan mudah namun tidak pula mustahil untuk dilalui asalkan tidak mudah patah semangat. Kehadiran keluarga dan teman2 yang memahami sangat membantu saat hati gundah gulana berhadapan dengan cabaran2 di dalam pengajian.

 
Terima kasih Allah atas kurniaan ini. Alhamdulillah!
 

No comments: