Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Friday, March 29, 2013

Rafting di Kelab Tasik Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim...

Hari ini saya sungguh seronok kerana dapat bertemu dan berbual-bual dengan teman-teman seperjuangan di Kelab Tasik Putrajaya. Sengaja kami pilih tempat ini kerana suasananya yang tidak begitu bingit dan lebih selesa bagi yang membawa anak kecil.

Rafting. Ya itu istilah yang kami gunakan untuk menamakan aktiviti sebegini. Ia mula digunakan selepas kami mengikuti kursus modul luar di OBS Lumut yang memerlukan kami untuk mengelilingi Pulau Pangkor dengan menaiki kayak. Rafting merupakan salah satu kaedah untuk berhenti rehat seketika di tengah-tengah laut dengan merapatkan beberapa buah kayak supaya ia tidak terbalik apabila dilambung ombak. Ia juga merupakan salah satu kaedah untuk memastikan ahli kumpulan mencukupi dan tidak ada yang tertinggal jauh ke belakang. Sejak itu, setiap kali ingin mengadakan pertemuan, kami menggunakan perkataan rafting dan ia memang ada benarnya juga. Di saat kita merasakan yang kita hampir-hampir penat meredah lautan kerjaya dan kehidupan yang kekadang cukup melelahkan, aktiviti rafting bersama teman-teman yang memahami sangat melegakan. Ia memberi nafas dan semangat baru kepada kita untuk meneruskan langkah seterusnya dengan lebih yakin. Rafting pada kali ini lebih kepada ingin meraikan teman kami yang bakal melahirkan anak sulung iaitu Suriati. Terasa macam baru semalam saya menghadiri majlis perkahwinan beliau di Shah Alam dan kini kami berdebar-debar menunggu saat dia bakal bergelar seorang ibu pula. Sungguh pantas masa berlalu.

Entah apa yang difikirkan oleh Azlina a.k.a Arab tapi Adi dan Aida Manap tetap posing juga haha

Suriati, Kak Pah dan Ikhlas (Ikky)

Saya dan si cilik Arumi, anakanda Aida Manap

Bersatu kita teguh

Dari sudut yang lain pula

Paling mengujakan apabila teman kami yang lebih mesra dipanggil Kak Pah sanggup datang daripada pejabat di Kuala Lumpur menyertai rafting pada kali ini. Selesai rafting, Kak Pah terus bergegas pulang ke pejabatnya untuk menghadiri mesyuarat pada jam 3 petang. 

Banyak yang kami bualkan termasuk kisah-kisah lalu yang sentiasa menggelikan hati meskipun ia sudah berulang kali diceritakan terutama sewaktu kami mengikuti kursus selama 6 bulan di INTAN dahulu. Ia kekal segar dalam ingatan kami malah ia seolah-olah 'pengikat' antara kami. 

Terima kasih kepada teman-teman yang hadir. Kalian menceriakan hari saya pada hari ini. 

No comments: