Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Thursday, September 20, 2012

Mandi Kolam

Bismillahirrahmanirrahim...

Bapa borek, anak rintik. Sama seperti Abah, BaHa dan keluarga tiba di teratak saya tanpa makluman awal tapi bezanya BaHa sudah mempunyai kunci teratak saya. Justeru tiada isu jika mereka tiba sewaktu ketiadaan saya. Sudah pasti saya berasa seronok kerana dapat berjumpa dengan mereka terutama anak-anak buah tercinta, Adam dan Adeef. Kedatangan BaHa kali ini adalah untuk menghadiri program jabatan di KL. Memandangkan hari Ahad adalah hari Malaysia, BaHa membawa keluarganya turut serta. Mereka tiba sekitar jam 11 malam dan waktu itu saya sudah bersiap-sedia untuk masuk tidur. 

Setelah beberapa kali sebelum ini pernah berjanji untuk membawa Adam dan Adeef ke kolam renang, akhirnya kali ini saya berjaya membawa mereka ke sana. Bukan sekali tetapi dua hari berturut-turut kami ke Kompleks Kejiranan Presint 9, Putrajaya. Ia terbuka untuk umum dan tiada sebarang bayaran dikenakan. 

Seronok melihat mereka begitu gembira berenang-renang di dalam kolam yang mempunyai kedalaman untuk kanak-kanak seusia mereka. Mula-mula mereka berdua malu-malu untuk mencecahkan kaki ke dalam kolam tetapi apabila sudah berada di dalamnya, sukar pula dipujuk untuk naik ke atas. 

Nama pun budak-budak. Dalam kepala mereka hanya ada perkataan 'main' sahaja. Saya layankan sahaja malah turut seronok melihat gelagat mereka.

Hari 1 (14/09/2012)


Malu-malu untuk masuk ke dalam kolam.


Bila enjin dah mula dipanaskan.


Kelihatan Adam sudah berani membuat aksi menyelam di dalam air sementara Adeef pula seperti takjub melihat kehebatan abangnya :)


Adeef girang bermain dengan air pancut.


Kawad di tengah-tengah laluan air pancut.


Hari 2 (15/09/2012)

Kali ini BaHa turut serta berendam di kolam melayan gelagat Adam dan Adeef.


Adam yang memang kuat makan. 
Makanan kegemaran adalah nasi lemak.


Adeef makan bihun je.


Lepas makan sesuap, masuk kolam. 
Lepas tu naik, makan lagi. 
Begitulah berulang-ulang sehingga makanan habis.


Roti john disapu oleh Adam juga.
Penat betul berendam agaknya.


Adeef sujud syukur mungkin sebab gembira dapat mandi kolam haha.
Dia ini memang suka buat aksi yang tidak disangka-sangka.


Gembira rasanya melihat mereka begitu seronok dapat berendam di dalam kolam. Nampaknya ia bakal jadi lokasi wajib setiap kali mereka datang ke teratak saya kelak.


No comments: