Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Sunday, September 13, 2009

Suzuki Kena Lagi

Bismillahirrahmanirrahim...

Kena lagi. Suzuki SX4 terluka sekali lagi. Jika sebelum ini cermin retak terkena serpihan batu, kali ini kemek pula kerana digesel oleh pemandu yang tidak bertimbang rasa dan ego.


Saya terpaksa menghabiskan RM80 untuk memperbaiki kesan keretakan pada cermin tempohari tetapi saya tidak pasti berapa pula jumlah yang perlu dikeluarkan untuk membaiki kesan lekukan pada sebelah kiri badan kereta kelak.


Mujur juga saya tidak terus menggerakkan kereta sebaik digesel oleh kereta tersebut. Jika tidak, saya pasti kesan calaran dan lekukan akan lebih lagi kelihatan. Saya memang marah dengan pemandu tersebut yang tidak mahu mengaku kesilapan memotong barisan semasa ingin membayar parking. Mujurlah abang saya turut ada pada waktu tersebut menyebabkan saya tidak bertindak memarahi pemandu tersebut dengan beria-ia. Saya fikir pemandu tersebut bertindak begitu kerana mungkin merasakan saya (pemandu wanita) akan memberi laluan kepada beliau walaupun sangat jelas muncung kereta saya sudah menghampiri kaunter bayaran sementara anak saudara saya pula merengek sakit perut ingin membuang air besar. Tolak ansur saya ada hadnya. Dalam keadaan sedemikian, saya tidak dapat bertoleransi dengan sikap pemandu yang dengan sesuka hati memotong barisan sedangkan pemandu-pemandu lain dengan patuh menunggu giliran masing-masing. Saya yakin jika saya berada di tempat pemandu tersebut, saya akan memasuki barisan sedia ada dan menunggu giliran seperti pemandu-pemandu lain.

Apa pun yang dikatakan, perkara sudah pun berlaku. Oleh kerana tidak mahu memanjangkan perkara, saya menerima jumlah yang diberikan (walaupun saya tahu kos sebenar mungkin lebih dari itu) oleh isteri pemandu tersebut kepada saya.

Yang pasti, hati saya tercalar lagi melihat keadaan Suzuki...:(
Yang pasti juga, pasti ada perkara baik yang akan berlaku selepas ini.
Janji Allah, bersama-sama kepayahan akan ada kesenangan dan sebaliknya...

1 comment:

Ila Ramli said...

uh... SX4 ke yg kena... ingatkan sedan itu... huuu