Projek Pembinaan Surau An-Nur

Projek Pembinaan Surau An-Nur

Rakan Seperjuangan

Tuesday, September 29, 2009

Episod Pindah Rumah

Bismillahirrahmanirrahim...

Hari ini jika diikutkan hati saya rasa amat berat untuk ke pejabat kerana kepenatan menguruskan perpindahan rumah semalam. Mengenangkan banyak urusan yang masih belum selesai, saya gagahkan jua untuk bangun dan bergerak menuju ke pejabat pada jam 6.50 pagi. Alhamdulillah, saya amat bersyukur kerana kami sudah berpindah ke rumah sewa baru yang lebih selesa buat kami berempat. Pelbagai suka duka telah kami tempuhi sepanjang 3 bulan tinggal di rumah sewa lama tetapi itu semua saya anggap adalah asam garam dalam apa jua bentuk hubungan. Semua itu mendewasakan kami malah membuatkan kami lebih mengenali hati budi masing-masing.

Meskipun petang semalam berlaku juga satu insiden yang tidak menyeronokkan di mana lori sewa yang dijanjikan tidak muncul pada masa yang dijanjikan sehingga akhirnya kami mengambil keputusan membatalkan tempahan, kami bersyukur kerana urusan selepas itu lebih mudah. Ternyata setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya kerana selepas itu kami berjaya mendapatkan perkhidmatan yang jauh lebih baik dan cermat dalam mengendalikan barangan yang diangkut.

Urusan angkut mengangkut selesai lebih kurang jam 12.00 tengah malam dan kami masuk tidur pada jam 1.00 pagi. Walaupun keletihan, jauh di sudut hati saya tidak dapat menafikan yang saya puas hati dengan apa jua yang telah kami lalui bersama-sama. Doa saya, semoga kesukaran yang dilalui bersama akan mengeratkan tali silaturrahim antara kami dan akan membuahkan kegembiraan yang berpanjangan meskipun kami sudah mempunyai kehidupan sendiri kelak.

No comments: